Matematik

f'(3)=48

15. oktober 2012 af fedtmule6 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Temperaturen målt i grader celcius i en speciel ovn til brandprøvning udvikler sig som en funktion af tiden målt i antal minutter efter at ovnen er tændt. Temperaturen som funktion af tiden kan beskrives ved funktionen f(t)=20+150ln(8t+1)

Hvilken information giver f'(3)=48 om temperaturudviklingen?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. oktober 2012 af mathon


        f '(3) = 48  giver informationen:
                                                    
                                  temperaturvæksten pr. sek. til tiden t = 3 er 48ºC pr. sek.

 


Svar #2
15. oktober 2012 af fedtmule6 (Slettet)

Tusind tak, kan du uddybe det en smule, jeg har det dårligt med bare at kopiere det du skriver uden helt at forstå det!


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

t er målt i minutter så f'(3)=48 betyder at temperaturstigningen er 48 grader i minuttet 3 minutter efter ovnen er blevet tænt


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. december 2015 af Mie12345678 (Slettet)

Men er f(0)=20

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. december 2015 af mathon

                   f '(3) = 48  giver informationen:
                                                    
                                  temperaturvæksten pr. min. til tiden t = 3 er 48ºC pr. min.


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. december 2015 af mathon

Er f(0) = 20?

                         \mathbf{\color{Red}f(0)}=20+150\ln(8\cdot 0+1)=20+150\cdot \ln(1)=20+150\cdot 0\, \, \mathbf{\color{Red} =20}


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. december 2015 af Mie12345678 (Slettet)

Hvad er 20 hvis man skal forklar med ord?

Skriv et svar til: f'(3)=48

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.