Matematik

Vægten af granithjulet?

16. oktober 2012 af piple (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej med jer jeg har lige et lille spørgsmål vedrørende en problemregning jeg skal lave.

Spørgsmålet lyder: Beregn vægten af granithjulet. Jeg ved at rumfanget af hjulet er 0,35 mog at massefylden af granithjulet er 2,7 g/cm3 og at tykkelsen af hjulet er 0,15 m.

 Efter min mening ville jeg skulle finde vægten ved at sige: 35 cm3 * 2,7 cm3 = 94,5 (Jeg ved ikke hvilken enhed jeg skal skrive hvis i ved det ville jeg sætte pris på at finde ud af det)

Håber at der er nogle der kan og vil hjælpe mig, er snart færdig og vil gerne nyde ferien med min familie efter lektierne :-)

Tak på forhånd og god ferie hvis det skulle være tilfældet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

vægt = rumfang * massefylde

omregn først m3 til cm3

vægt = 35 cm3*2,7 g/cm3 = 94,5 cm3*g/cm3    cm3 kan forkortes væk

=94,5 g


Svar #2
16. oktober 2012 af piple (Slettet)

Tusind tak for det!


Brugbart svar (3)

Svar #3
16. oktober 2012 af keg (Slettet)

Det var da et meget let granithjul, da volumen er 0,35m3

nej, omregn først massefylden til kg/m3 --> 2,7[g/cm3] =2,7*1000 [g/dm3]*1000[g/m3] /1000 [kg/m3] = 2700 kg/m3

og gang så med volumen= 0,35m3

resultat = 945 kg


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2012 af Javel1 (Slettet)

# 3 er rigtig :) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. marts 2016 af Sokkernes (Slettet)

Jeg har også den opgave


Skriv et svar til: Vægten af granithjulet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.