Matematik

graf

16. oktober 2012 af Lektiepige (Slettet) - Niveau: B-niveau


Jeg skal bestemme toppunktet og tegne en graf af denne funktion.

 

f(x) = -x+ 6x + 1

 

Jeg finder x = -3

og finder derefter d og sä  y (-8)

 

Toppunktet er hermed = (-3,-8)

När jeg tager f,eks og indsætter x= -5, -3, -1, 1, 3 og 5 for at finde y,

sä fär jeg altsä en underlig graf... när jeg altsä fär punkterne tegnet.

 

Hvad har jeg gjort galt? 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2012 af peter lind

Din y koordinat for toppunktet er forkert. Jeg gætter på at det er en fortegnsfejl


Svar #2
16. oktober 2012 af Lektiepige (Slettet)

Jeg finder d = 32 og fär y til:

y = -32/(4 · 1) = -8
y = -8

Passer det ik?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du har ikke beregnet d korrekt.

d = b2 - 4ac = 62 - 4·(-1)·1 = 40 .

Du har heller ikke beregnet toppunktets x-koordinat korrekt.

xT = -b/(2a) = -6/(2·(-1)) = 3

Men du kan jo også bare beregne f(3), hvis det er for vanskeligt at beregne d:

yT = f(xT) = f(3) = -32 +6·3 +1 = 10


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. oktober 2012 af peter lind

både din x værdi og d er forkert og begge skyldes fortegnsfejl. Læg mærke til at a=-1


Skriv et svar til: graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.