Fysik

Højde

18. oktober 2012 af DelFerro (Slettet) - Niveau: A-niveau

"Two balls are dropped to the ground from different heights. One is dropped 1.5 s after the other, but they both strike the ground at the same time, 5.0 s after the first was dropped. (a) What is the difference in the heights from which they were dropped? (b) From what height was the first ball dropped?"

Det må se ud som, at bolden nr. 2 slippes først, og så efter 1.5 s begynder man at slippe den første bold. Efter 5 sek, vil de to ramme jorden ligeligt. Det må betyde, at

ybold2 = (1/2)·-9.8·(1.5 + 5)2 = -207.025 m

ybold1 = (1/2)·-9.8·52 = -122.5 m

Så er højdeforskellen: - 84.53 m. 

(facit siger a: 63 m, b: 0.12km ) 

Jeg vælger at benytte negative værdier, fordi retningen er negativt (selvom facitten vælger positivt)


Brugbart svar (2)

Svar #1
18. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Du skal læse opgaven ordentligt. Boldene rammer jorden 5,0s efter at den første bold slippes, og den anden bold slippes 1,5s efter den første bold.

Faldtiden for bold#1 er t1 = 5,0 s, mens den for bold#2 er t2 = 3,5s.

s1 = (1/2)·g·t12 , s2 = (1/2)·g·t22 , så

s1 - s2 = (1/2)·g·(t12 - t22) = (1/2)·g·(5+3,5)(5-3,5)s2 = 0,5·9,82·8,5·1,5m = 62,6m

s1 = (1/2)·g·t12 = 0,5·9,82·52m = 122,75m


Svar #2
18. oktober 2012 af DelFerro (Slettet)

#1

Tak. Jeg har tit svært ved at forstå opgaveformulering på engelsk. Jeg forstår det altid bedst, hvis jeg oversætter det til min egen forestilling eller hvis jeg laver en skitse af det. Men jeg kan nu forstå din fortolkning meget bedre. 


Skriv et svar til: Højde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.