Matematik

hjælp til andengradsligninger

18. oktober 2012 af JensChristian123456 (Slettet) - Niveau: C-niveau

x+5/x-7 -5 = 4x-40/ 13-x
Hvordan regner jeg denne ud???


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2012 af Singlefyren (Slettet)

gang alle led i gennem med x.


Svar #2
18. oktober 2012 af JensChristian123456 (Slettet)

Hvad mener du?
Jeg kan da ikke bare gange med x hele vejen igennem, jeg skal finde løsningen!


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. oktober 2012 af Singlefyren (Slettet)

Jo du kan. I en ligning må man gøre næsten alt, så længe man gør det på hele ligningen, altså både venstre- og højresiden.

Du bliver jo nødt til at eliminere de grimme led med /x for at kunne komme videre.


Svar #4
18. oktober 2012 af JensChristian123456 (Slettet)

Kunne du evt. lave mellemregningen, for er ikke helt med på hvad du mener? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. oktober 2012 af Singlefyren (Slettet)

eller står der x-7 i nævneren? I så fald skal du gange med (x-7)

Hedder den: x+5/(x-7) -5 = 4x-40/ (13-x)   ?

Kan du ikke lige skrive ligningen rigtigt med parentes om nævneren...


Svar #6
18. oktober 2012 af JensChristian123456 (Slettet)

x = 3+70/x
Hejsa Det gør ikke noget med denne, den har jeg fundet ud af, men kan du evt. hjælpe mig med ovenstående? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. oktober 2012 af Singlefyren (Slettet)

gang hele ligningen igennem med nævneren.

Altså alle led igennem med x.


Svar #8
18. oktober 2012 af JensChristian123456 (Slettet)

Så hvordan kommer den til at se ud? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. oktober 2012 af Singlefyren (Slettet)

Der er 3 led:  1) x     2) 3      3) 70/x 

x * (x) =  x * (3+70/x)

Du lærer bedst ved selv at prøve...


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

#0 hvad er det for en ligning du vil have hjælp til

#9 Indtil nu er der nævnt 2 ligninger og svarene til dem er blandet sammen. Fællesnævneren for den første ligning er ikke x, hvor kommer det ind i billedet


Brugbart svar (0)

Svar #11
18. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

x + 5/(x-7) -5 = 4x - 40/ (13-x) eller

(x+5)/(x-7) -5 = (4x-40)/ (13-x) eller er det noget helt andet?


Skriv et svar til: hjælp til andengradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.