Matematik

nogen kan forklare mig hvorfor y > 0

18. oktober 2012 af eliat (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

 hvorfor er y > 0 ? nogen som kan forklare da jeg skal op til eksamen med det ??? :(

 

dy/dx  = 2x · y,y>0


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2012 af Singlefyren (Slettet)

Det er vel bare en fysisk forudsætning.

Hvis f.eks. y er antal fisk. Der kan ikke være et negativt antal fisk i naturen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. oktober 2012 af mathon

 

      så du ved at
                            ln(y) er defineret        hvis y sædvanligvis regnes positiv

     da
                   dy/dx  = 2x · y,y>0
giver 
                   (1/y)dy = 2xdx

og dermed
                    ∫(1/y)dy = ∫ 2xdx

                    ln(y) = x2 + ln(yo)

                    y = yo•ex^2
 

uden restriktionen y>0

                    ∫(1/y)dy = ∫ 2xdx

                    ln|y| = x2 + ln(yo)

                    |y| = yo•ex^2

                    y = ±yo•ex^2

 


Svar #3
18. oktober 2012 af eliat (Slettet)

∫ 1/y  ·dy= ∫ 2x ·dx


=ln|y|=x^2+ k


isolere y:


e^ln(y)=e^(x^2+k) 
 

anvender potensregnereglen:a^(x+y)=a^x·a^y


y=e^(x^2 )·e^k 
 

y = c·e^(x^2 ),c? R

er jeg os på den rette spor???


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, det er korrekt. Da det er forudsat, at y > 0, skal der dog om konstanten c gælde, at c > 0 .


Skriv et svar til: nogen kan forklare mig hvorfor y > 0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.