Matematik

gør rede for????

17. september 2005 af sebb (Slettet)
L: Y=-X+4
C: x^2+y^2-6x-10y+26=0

spørgsmålet lyder så:

gør rede for, at linjen L er tangent til cirklen C...

hvad menes der med at ...man skal gør rede for????

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2005 af stumpL (Slettet)

du skal vel bare tegne det, og vise at L nu os er tangent til C

Svar #2
17. september 2005 af sebb (Slettet)

#1: he he...det har jeg gjordt...det skulle man nemlig gøre i spørsmål a...

men jeg tror nok at der er en eller anden måde at gøre det på...åndsvag opgave

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2005 af frodo (Slettet)

se hvad mon gælder når en linje tangerer en cirkel?

Måske har den ét skæringspunkt?

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2005 af IBM (Slettet)

Man kan også bestemme centrum for cirklen, for derefter at vise vha. punkt-til-linje afstandsformlen, at afstanden fra centrum til linjen er radius for cirklen.

Svar #5
17. september 2005 af sebb (Slettet)

#3: skal man så bruge lige store koefficienters metode eller substitutionsmetoden....????

men hvis jeg bruger det, hvad skal jeg så gøre med Ciklens ligningen...???

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. september 2005 af Waterhouse (Slettet)

Sæt -x+4 ind på y's plads i cirklens ligning.

Svar #7
17. september 2005 af sebb (Slettet)

#4: centrum fik jeg til:

C(3,5) og radius:2,83

og afstanden gav ikke radius...

Svar #8
17. september 2005 af sebb (Slettet)

#6:

(x-3)^2 + (-x+4-5)^2 = 2.83

hvad skal jeg så gøre...

Brugbart svar (0)

Svar #9
17. september 2005 af Epsilon (Slettet)

#7:
Radius i cirklen er ikke 2,83 men derimod sqrt(8). En ligning for cirklen er derfor

(x-3)^2 + (y-5)^2 = 8

Regn efter som anvist i #4. Du skal få, at

dist(C,l) = sqrt(8)

Et godt råd: lad være med at angive decimale approksimationer såsom 2,83; regn i stedet eksakt.

//Epsilon

Svar #10
17. september 2005 af sebb (Slettet)

#9: hvad er sqrt.........

Brugbart svar (0)

Svar #11
17. september 2005 af Waterhouse (Slettet)

square root = kvadratrod.

Svar #12
17. september 2005 af sebb (Slettet)

men jeg for det til:

-4/sqrt(2)= -2*sqrt2

hvorfor giver det noget negativt...

Brugbart svar (0)

Svar #13
17. september 2005 af Waterhouse (Slettet)

Du glemmer vist et par numerisk-tegn i dist-formlen.

Brugbart svar (0)

Svar #14
17. september 2005 af Epsilon (Slettet)

#12:
Afstandsformel mellem et punkt P = (x1,y1) og en ikke-lodret linje, l: y = a*x + b i planen:

dist(P,l) = |a*x1 + b - y1|/sqrt(a^2 + 1)

Bruges dette med (x1,y1) = (3,5), a = -1 og b = 4, da fås

dist(P,l) = 4/sqrt(2) = 2*sqrt(2) = sqrt(8) = r

så linjen l tangerer cirklen C.

//Epsilon

Skriv et svar til: gør rede for????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.