Matematik

Differentiale HJÆLP

20. oktober 2012 af Px (Slettet)
Bestem differentialet til funktionen
- f(x)= 2x^6+x^5-2/3*x^3+5/x-3kvadratroden af (x) + 3/5*pi

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Er det

f(x) = 2x6 + x5 -(2/3)x3 + (5/x) - 3·√x + (3/5)·π       ?

Benyt den generelle formel (xn)' = n·xn-1 .


Svar #2
20. oktober 2012 af Px (Slettet)

Har prøvet men når jeg regner efter på Ti er den fuldstændig forkert :(

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så læg lommeregneren væk og vis os i stedet, hvad du har fået.


Svar #4
20. oktober 2012 af Px (Slettet)

Jeg er dårlig :,(

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du bliver ikke bedre af ikke at prøve selv. Du lærer ikke noget af at få et færdigt resultat, som du sikkert allerede har fundet ved hjælp af lommeregneren. Benyt differentiationsreglen givet i #1 på hvert led i funktionen.


Svar #6
20. oktober 2012 af Px (Slettet)

kan du så sige mig hvad du få den til ikke mellem regningerne med resultatet ::) ? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Genlæs #3 og vis, hvad du har fået. Det drejer sig om at benytte reglen (xn)' = n·xn-1 på hvert led i funktionen. Resultatet kender du jo sikkert allerede.

Differentierer man for eksempel leddet  -(2/3)·x3 , får man

[ -(2/3)·x3 ]' = -(2/3)·3x2 = -2x2


Skriv et svar til: Differentiale HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.