Fysik

Kræfter

20. oktober 2012 af DelFerro (Slettet) - Niveau: A-niveau

Venstre retning

ΣFx2 = FT - Ff2 = FT - µk·m2g = m2a   ,

hvor µk = Ff2/FN2 = Ff2/FW2 ⇒ Ff2 = µk·FW2 = µk·m2g

og 

Højre retning (bemærk, at jeg kalder friktionskræft i bunden for Ff1 istedet for F'f)

ΣFx1 = F - (FT + Ff2 + (- Ff1)) = F - (FT + µk·m2g - Ff1) = m1a

da FN1 = (m1 + m2)g , så må Ff1 = µk·(m1 + m2)g

dvs.

ΣFx1 = F - (FT + µk·m2g - µk·(m1 + m2)g) = m1a

eller       F - FT - µk·m2g + µk·(m1 + m2)g = m1a

Men i denne bog, står der minus-fortegn istedet for plus-fortegn (se tyk skrift). Kan I forklare mig, hvorfor det skal være sådan? (Ja, der er tryksfejl i denne bog (µ istedet for µk), men det betyder ikke så meget, når man ved hvad det taler om)

Vedhæftet fil: 3 35.png

Brugbart svar (2)

Svar #1
21. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Nøglen ligger måske i den lille bisætning (4. linie under figuren):

..., taking the direction of motion of the system as positive (i.e., to the left on block-2  and to the right on block-1).

De to klodser har altså forskellige koordinatsystemer.


Skriv et svar til: Kræfter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.