Matematik

Skitsering af singulær Matrice

21. oktober 2012 af Lescort - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

Jeg har brug for hjælp for at komme igang med denne opgave. Jeg fik Matricen

           x+y  3   2     1

              0   1   0     0

M1=      2     2  x+y  3

             0    3    0     1

 

Jeg har bergnet determinanten til at være (x+y)2, spørgesmålet lyder:                      

Skitser i (x, y)-planen mængden af (x, y) tilhøre R2 for hvilke M1 er singulær, og

mængden af (x, y) tilhøre R2 for hvilke det(M1) = 1.

Jeg ved at jeg skal sætte min (x+y)2=1  og at determinanten er betegnelse for hvor meget veje matricen. Jeg ved ikke hvordan jeg gå igang med at skitsere? kan jeg få hjælp tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. oktober 2012 af peter lind

For den singulære del skal der gælde (x+y)2 = 0 <=> x+y=0

For determinanten = 1 har du (x+y)2  = 1 <=>  x+y = ±1

Begge svar kan nemt skitseres i et x-y koordinatsystem


Svar #2
21. oktober 2012 af Lescort

Ohhh tusind tak, meget kort og præcis forklaring. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2012 af Materfabb (Slettet)

Jeg kan ikke se hvordan det skal skitseres?

har fundet samme determinant,  og den singulære del er jo når determinanten er 0 så jeg er også med så langt.

Men hvordan ser det egentlig ud og hvordan kan det tegnes i maple?


Svar #4
21. oktober 2012 af Lescort

Jeg har ikke brugt maple, bare xl :( jeg kunne heller ikke finde ud af det med maple, beklager

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. oktober 2012 af Materfabb (Slettet)

Hvordan har du gjort i excel så? :)

@Peter Lind: Kan man gøre det i maple ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. oktober 2012 af peter lind

Jeg kender ikke maple; men det vil undre mig meget hvis det ikke kunne lade sig gøre. Ethvert matematisk grafikprogram, burde kunne klare det.


Svar #7
21. oktober 2012 af Lescort

Jeg har været ind på insert og efter det scatter, Jeg ved heller ikke om det er helt ok, er også usikker :(


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Determinanten af M1 er ikke beregnet korrekt i #0. Man udvikler først efter 2. række og dernæst efter sidste række og finder

det(M1) = (x+y)2 - 22

Det bliver derfor lidt anderledes ligninger for det(M1) = 0 og for det(M1) = 1 .


Svar #9
21. oktober 2012 af Lescort

OBS... Den skulle se sådan ud 

 

             x+y  3   2     1

              0   1   0     0

M1=      0    2  x+y  3

             0    3    0     1

 

Der skulle være 000 under x+y derfor, sorry

 


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ja, det er jo så en anden snak. Så ser det ovenstående ud til at være korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. oktober 2012 af Materfabb (Slettet)

Men hvordan skitserer man det så? :)


Brugbart svar (0)

Svar #12
21. oktober 2012 af peter lind

Det drejer sig om simple rette linjer. Det burde ikke være noget problem.


Brugbart svar (0)

Svar #13
21. oktober 2012 af wut123 (Slettet)

#11

hvad med at bruge plot kommandoen i Maple?


Brugbart svar (0)

Svar #14
21. oktober 2012 af profe (Slettet)

Får i også (1/2)*i*sqrt(2) for den rektangulære

for den eksponentielle (1/2)*sqrt(2)*e^((1/2)*i*Pi) ?

i opgave 3c?


Brugbart svar (0)

Svar #15
22. oktober 2012 af Materfabb (Slettet)

Har ikke regnet opgave 3c endnu, men ville da gerne vide hvordan du gør :)

Sådan her ser mit plot ud i Maple - ligner det noget rigtigt?

Vedhæftet fil:3ba.png

Skriv et svar til: Skitsering af singulær Matrice

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.