Matematik

Lidt hjælp til koordinatsættet?

21. oktober 2012 af Mitbrugernavneroptaget (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har en opgave der lyder sådan her:

Funktionerne f og g er givet ved:

f(x) = -x^2 + 6x + 1 
g(x) = x^2 -2x +7 

B) Bestem koordinatsættet til hvert  af skæringspunkterne mellem grafen for f og grafen for g. 



En venlig sjæl der i punkt form (step-by-step) gerne fortæller hvordan man løser sådan en opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2012 af peter lind

løs ligningen f(x)=g(x)


Svar #2
21. oktober 2012 af Mitbrugernavneroptaget (Slettet)

Skal den sættes op sådan:

-x^2 + 6x + 1 = x^2 - 2x + 7 og så løses som en normal ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2012 af peter lind

ja. netop


Svar #4
21. oktober 2012 af Mitbrugernavneroptaget (Slettet)

-x^2 + 6x + 1 = x^2 - 2x + 7
6x +1 = 2x + 7 (fordi x^2 går ud med hinanden?)
6x + 1 = 2x + 7 - 7 (x'erne skal stå alene?)
7-6x+1=2x
-1x + 1 = 2x 

-1x + 1x + 1 = 2x
1 = 2x

x = 1 ?
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. oktober 2012 af nielsenHTX

#4 nej x2 forsvinder ikke idet

-x2+..=x2+... ⇔ lægger x2 til på begge sider

-x2+x2+...=x2+x2+..

0+..=2x2+..

(dog ved et tilfælde så er x=1 en af løsningerne)


Skriv et svar til: Lidt hjælp til koordinatsættet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.