Matematik

Reducér 4x(2x-3y)+(x+6y)^2

21. oktober 2012 af zykopaten (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har et lille problem med at reducere 4x(2x-3y)+(x-6y)^2

 

Hjælp, tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2012 af mathon

 

                  4x(2x-3y)  +  (x-6y)2

                  (8x2 - 12xy)  +  (x2- 12xy + 36y2)   ...........


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. oktober 2012 af asbjorn125 (Slettet)

4x(2x-3y)+(x-6y)^2

Forklaring: 4*(2x-3y)=

4*2x=8x

4*3y=12y

Dermed har vi det første del: 8x-12y

Forklaring (x-6y)^2 :

(x-6y)(x-6y) Det samme står her som ovenover bare skrevet på en anden måde, nu skal vi gange ind lige som den før:

x*x=x^2 

x*6y=6xy

6y*x=6xy

6y*6y=36y^2

Hviket sammen sat giver: x^2-12xy+36y^2

Nu kan vi så sætte det hele sammen:

Udtryk der skal reduceres: 4x(2x-3y)+(x-6y)^2

Udtryk der er reduceret x^2-12xy+8x+36y^2-12y

Nu kom jeg så til at se at du skriver 4X udenfor parentesen og ikke 4* så skal der ganges med 4X istedet for i første del af udregningen. Hvilket så vil give:

9*x2-24xy+36y2


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. oktober 2012 af mathon

 

                 (8x2 - 12xy)  +  (x2- 12xy + 36y2)

                 8x2 - 12xy  +  x2- 12xy + 36y2

                 9x2 + 36y2 - 24xy


Skriv et svar til: Reducér 4x(2x-3y)+(x+6y)^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.