Fysik

Bølgelængde Interval

22. oktober 2012 af adab (Slettet) - Niveau: B-niveau

Menneske øret kan opfange lyde i frekvensområdet [20 Hz, 20 kHz]. Beregn det tilsvarende bølgelængdeinterval, ved at bruge lydhastigheden ved 20 °C.

hvordan udregner jeg dette.


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. oktober 2012 af peter lind

Brug frekvens*bølgelængde=bølgehastighed


Svar #2
22. oktober 2012 af adab (Slettet)

frekv= 20 og så hvad ellers?


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. oktober 2012 af peter lind

Du slår bølgehastigheden op i en tabel eller bog og bruger dernæst formlen i #1


Brugbart svar (2)

Svar #4
22. oktober 2012 af mathon


                          
                        λ = v/f
                                    λmin = (340 m/s) / (2·104 s-1)

                                    λmax = (340 m/s) / (20 s-1)

                     

                        
               


Skriv et svar til: Bølgelængde Interval

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.