Matematik

VEKTOR!!

22. oktober 2012 af flflfllfl (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sørger om hjælp til denne opg:

Vektorerne a = ( 18 over 27 ) og b (12 over 18 ) er parallelle. Bestem tallene s og t

så b = ta og a=sb


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2012 af WHiP (Slettet)

Opstil to ligninger.

b=ta => 12=18t  V  18=27t

Du skulle gerne få t=2/3.

Gør det samme for a=sb


Svar #2
22. oktober 2012 af flflfllfl (Slettet)

Hvordan får du 12=18t og 18=27 til t=2/3? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2012 af WHiP (Slettet)

12=18t, divider de 18 over så får du t=12/18, denne kan forkortes til 2/3. det samme for den anden 18=27t divider de 27 over t=18/27 denne kan forkortes til t=2/3. Begge resultater giver den samme t-værdi, altså er b=ta for t=2/3


Svar #4
22. oktober 2012 af flflfllfl (Slettet)

fedt man! TAAK


Skriv et svar til: VEKTOR!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.