Matematik

Differentialkvotienten

23. oktober 2012 af matamatika (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

 

Jeg sidder lige med en opgave som jeg skal lave, men ikke ved hvordan.

 

Bestem differentialkvotienten til disse funktioner og bestem hældningen for funktionernes grafer når x=4

f(x)=2x3-4x2+12

og er der nogle som ved hvordan man kan beregne den på Ti-Nspire Cas?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2012 af jonas0001 (Slettet)

det er 4 


Svar #2
23. oktober 2012 af matamatika (Slettet)

ja, men hvordan beregnes den?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. oktober 2012 af mathon

 

               f '(x) = 2 • 3·x3-1 - 4 • 2·x2-1

               f '(x) = 6x2 - 8x

               f '(4) =42 - 8·4 = 6·16 - 32 = 4·16 + 2·16 - 32 = 4·16 = 64

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. oktober 2012 af Euroman28

Eller bruge definitionen på

i et punkt.

Mao

Den kan du forkorte vha. 3-trinsreglen og derved finde din f'.

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. oktober 2012 af mathon

 

                 Define f(x)=2x^3-4x^2+12

                 Define g(x)=d(f(x),x)

 

                 g(4)


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. oktober 2012 af Yusuf123 (Slettet)

Hej villige folk der ønsker at hjælpe.
Jeg har beskæftiget mig med en opgave, som jeg ikke kan finde nogen udvej af.
Det er noget med differential regning med tangenter osv.

Ønsker en smule hjælp.
Det er vedhæftet som et billede.
På forhånd, tusind tak.


 

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Skriv et svar til: Differentialkvotienten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.