Matematik

Funktion - Procentvis stigning x/y

23. oktober 2012 af Apaas (Slettet)

 En funktion er givet ved forskriften f(x) = 5*x1,8

Hvor mange procent vokser f(x), når x vosker 5%?

Har gjort følgende, men er ikke sikker på det er rigtig. ??

f(1)= 5*11,8 = 5
f(1,05)= 5*1,051,8= 5,45897

5,45897/5 = 1,09= 9%

 

Hvordan laver man den omvendte? altså regner x' stigning når y vokser 5 procent?


Skriv et svar til: Funktion - Procentvis stigning x/y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.