Fysik

Idealgasligningen

23. oktober 2012 af madshoybye (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

SIdder lige med nogle problemer angående nogle opgaver. Vil høre om der er en, der kunne hjælpe.

1) Hvad er molekyletætheden (n/V) i en gas, når trykket er 1 atm og temperaturen 20 °C?

- Har fået det til 0,609013, men ved ikke hvilket enhed det er...

2) Ud fra dette tal, skal man beregne rumfanget af 1 mol (ved 1 atm og 20 °C)

3)  Hvis man har en bestemt gas-mængde i en beholder med konstant rumfang, hvordan er sammenhængen mellem tryk og absolut temperatur af gassen (evt. graf).

 

Håber i kan hjælpe.

/Mads

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. oktober 2012 af peter lind

1) Det må du aflæse af hvilken enheder du har brugt ved udregningerne. Rent umiddelbart ser tallet ikke rigtigt ud.

2) Du har fra 1) n/v sæt n= 1 ind i dette

3) Du har P*V = n*R*T isoler P i denne ligning


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. oktober 2012 af YesMe (Slettet)

1) mol/L

2) Du ved, at n/V = RT/p = xxx mol/L

så må V/n = 1/(xxx mol/L) ⇒ V = 1/(xxx mol/L)·n

indsæt værdien af n. Beregn så.

3) Ved ikke


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

3) For fastholdt V er trykket P og temperaturen T proportionale.


Svar #4
23. oktober 2012 af madshoybye (Slettet)

Tak for jeres svar, jeg er dog stadig ikke helt med på spg. 2, og hvordan man beregner spg. 1, hvis det ikke er rigtigt det jeg er nået frem til.


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. oktober 2012 af peter lind

Du har P*V = n*R*T Heraf får du n/V = P/(R*T) Indsæt de opgivne værdier for P og T samt tabelværdien for R

Du har fundet  at n/V = 0,609013 Med n = 1 giver det V= 1/0,609013. (Tallet 0,609013 skal muligvis ændres og der skal enheder på)


Svar #6
23. oktober 2012 af madshoybye (Slettet)

Ok, mange tak.

 

/Mads


Skriv et svar til: Idealgasligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.