Matematik

Ligninger og formler

24. oktober 2012 af mwindfeldt (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen...

Jeg har desværre nogle problemer med nogle formler og en enkelt ligning som jeg ikke ved hvordan jeg skal løse.

Den første opgave lyder således: En kobberplade på 0,5 m3 skal forarbejdes til en 200 km lang cylinderformet kobbertråd. Hvor stor bliver kobbertrådens diameter?

Rumfanget af cylindret er jo V=pi*r2*h Jeg er i tvivl om hvilke værdier der skal ind på hvilken plads og hvordan man får isoleret r, der jeg går ud fra, at det er den jeg skal finde?

Den anden opgave lyder således: Rumfanget af en spand, der har form som en keglestub er bestemt ved formlen V=1/3*pi*h*(R2+r2+R*r)  En fabrikant fremstiller sådanne plastikspande med et rumfng på 10 liter Den store radius er 11 cm og den lille er 8 cm. hvor høje er spandene?

Her ved jeg godt, at jeg skal isolerer h, men jeg får det ikke til at gå op.

Den tredje opgave går på, at jeg skal opstille en ligning på baggrund af følgende oplysninger: En mand købte en computer og betalte en fjerdedel kontant. Da han havde betalt 6 månedlige afdrag på 399,75 kr. var restgælden på 5850,75 kr. Hvor meget havde computeren kostet?

jeg har prøvet med denne ligning: x=(5850,75+399,75*6)*1/4 men det kan ikke passe, da x så vil blive 2062,32 kr. og det kan jo ikke passe.

Jeg håber, at i vil hjælpe mig og takker på forhånd for hjælpen.

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. oktober 2012 af mathon

En kobberplade på 0,5 m3 skal forarbejdes til en 200 km lang cylinderformet kobbertråd. Hvor stor bliver kobbertrådens diameter?

                                      V = L•A

                                      A = V/L = (0,5 m3) / (2·105 m) = 2,5·10-6 m2 = 2,5 mm2

                                      A = (1/4)π•d2 = 2,5 mm2

                                      d2 = (10/π) mm2

                                      d = ((10/π) mm2)1/2 = 1,78 mm

                                     


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2012 af mathon

 

                             V = (π/3)h(R2+r2+Rr)

                             10 dm3 = (π/3)h((1,1 dm)2+(0,8 dm)2 + (1,1 dm)(0,8 dm))

                             10 dm3 = (π/3)h•(2,73 dm2)                    

                              h = ((30/π) dm3) / (2,73 dm2) = 3,50 dm = 35 cm

 


Svar #3
24. oktober 2012 af mwindfeldt (Slettet)

Tak for hjælpen med den første mathon.

Har i nogen anelse om de to andre?


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. oktober 2012 af mathon

 

                             (3/4)P - 6•399,75 = 5850,75

                             (3/4)P = 5850,75 + 6•399,75 = 8249,285

                             P = (4/3) 8249,285 = 10.999,00

 


Skriv et svar til: Ligninger og formler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.