Matematik

Hjæææælp andengradsligninger

24. oktober 2012 af JensChristian123456 (Slettet) - Niveau: C-niveau
WebRep   currentVote     noRating noWeight                      

1) 1-1/x = 2/x^2

2) 1/x-3/x^2 = 0

3) 200/x = 50*x

4) x = 3+70/x

I må meget gerne hjælpe sådan at der også er mellemregninger med! :-)
På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2012 af Sl3pP1 (Slettet)

1)

1 - 1/x = 2/x2

x2 - x2/x = 2

x2 - x -2 = 0

 

løs den nu som alm andengradsligning... prøv selv med de næste


Svar #2
24. oktober 2012 af JensChristian123456 (Slettet)

WebRep   currentVote     noRating noWeight                      

Tak og hvad med de tre andre? .-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2012 af nielsenHTX

#2 du skal gøre præcis det samme som i #1 , gang med fællesnævneren (husk også x≠0 det er vigtigt i både 2) og 3))


Svar #4
24. oktober 2012 af JensChristian123456 (Slettet)

I kan ikke hjælpe med at lave dem, så tror jeg bedre at jeg vil forstå dem :-)

WebRep   currentVote     noRating noWeight                      

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. oktober 2012 af Sl3pP1 (Slettet)

1) x2 -x -2 = 0

Løsningen er x = (-b ± √d)/2a

x = (-(-1) ± √((-1)2-4·1·-2)) / 2·1 = (1 ±√9)/2 = (1 ± 3)/ 2 => x = -1 ∨ x = 2 

 

Prøv da at regn og skriv 2eren her så skal jeg nok hjælpe 


Svar #6
24. oktober 2012 af JensChristian123456 (Slettet)

4) Kan den passe?
x = 3+ 70/(x) 

3 x + 70  + x^(2) 

a = 1 

b = 3 

c = 70 

D =  3^(2)-4*1*70 = -271 

L = Ø

WebRep   currentVote     noRating noWeight                      

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. oktober 2012 af Sl3pP1 (Slettet)

Ikke helt

x = 3 + (70/x)

du ganger igennem med x for at "fjerne" brøken og det giver 

x2 = 3x +70

vi samler det lige så det står opstillet som du sikkert er vant til

x2 - 3x - 70 = 0

a = 1

b = -3

c = -70

D = (-3)2 - 4 • 1 • -70 = 9 + 280 = 289

prøv at fortsæt herfra


Svar #8
24. oktober 2012 af JensChristian123456 (Slettet)

Opgave 1
1-1/(x)= 2/(x^(2)) 

x^(2)-(x^(2))/(x)=2 

x^(2)-x-2 = 0 

a = 1 

b = -1 

c = -2 

D = (-1())^(2)- (4*1*-2) = 7 

x1 = (-1 + sqrt(7))/(2*1) = 0,87 

x2 = (-1-sqrt(7))/(2) = -2,87

 

WebRep   currentVote     noRating noWeight                      

sqrt=kvadratrod
Er den rigtig?


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. oktober 2012 af Sl3pP1 (Slettet)

Nej din diskriminant i 1eren er 9 ... husk at (-1)2 giver 1


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. oktober 2012 af Sl3pP1 (Slettet)

og opg 2 er slet ikke nogen andengradsligning :)


Skriv et svar til: Hjæææælp andengradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.