Matematik

Hjææælp jeg er helt lost :(

24. oktober 2012 af Magah (Slettet) - Niveau: C-niveau

Ville blive udtrolig taknemmelig da, dette er det sidste jeg mangler til min aflevering men jeg er lidt usikker.

 

Løs nedenstående lineære ligningssystem:

a) y = ¼x + 5 (Kan ikke finde ud af den, bliver forvirret med det der 1/4)

Ved ikke om den skal stilles op sådan her? : 1/4x + y = 5

 

b) Y= og 5x – 2y = 8
       

SVAR: Y=4+2,5x (er den rigtig?)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2012 af nielsenHTX

prøv at skrive opgaven ordret af

et ligningssystem består af flere ligninger og det er der umiddelbart hverken i a) eller b)


Svar #2
24. oktober 2012 af Magah (Slettet)

De er sammen, f.eks. sådan her 

 

a) y = ¼x + 5 og 5x – 2y = 8


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Indsæt den første ligning i den anden og løs den fremkomne ligning i x:

5x - 2·((1/4)x + 5) = 8

Indsæt så den fundne værdi for x i en af de oprindelige ligninger og bestem y.


Skriv et svar til: Hjææælp jeg er helt lost :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.