Fysik

fission

25. oktober 2012 af Skønnetøs (Slettet)

"I denne øvelse ser vi på et kernekraftværk, som producerer energi i fissionsprocesser af typen:

1/0-n + 235/92-U --> 89/36-Kr + 144/56-Ba + 3  1/0-n

Find de indgående kerners atommasser fx i "Databog fysik kemi" og beregn den samlede masseenergi i begyndelses- og i sluttilstanden."

Hvordan finder man masseenergien er det ved hjælp af denne formel E = m * c2

 

og denne opgave: Beregn massetabet for processen

og Beregn Q - værdien for én proces angiv i J


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. oktober 2012 af peter lind

Du har helt ret i at du skal bruge Einsteins ligning.

Det sidste spørgsmål beregn forskellen mellem energien af masserne i begyndelstilstanden og slut tiilstanden.


Svar #2
26. oktober 2012 af Skønnetøs (Slettet)

Forstår ikke.. skal jeg beregne det samlet?

Brugbart svar (1)

Svar #3
26. oktober 2012 af peter lind

ja


Svar #4
26. oktober 2012 af Skønnetøs (Slettet)

 

 

E = 235,042923 U +  88,91781 U + 143,92292 U * 1,4924192 =


Svar #5
26. oktober 2012 af Skønnetøs (Slettet)

er det sådan


Brugbart svar (1)

Svar #6
26. oktober 2012 af peter lind

ne. På venstre side har du masserne en neutron og en uran kerne. Adder disse og gang resultatet med c2. Foretag samme beregning på højre side. Dernæst skal du trække resultatet for højre side fra resultatet på venstre side.

Pas på med enhederne


Svar #7
26. oktober 2012 af Skønnetøs (Slettet)

1 +  235,042923 * c2  ?? er det sådan?


Svar #8
26. oktober 2012 af Skønnetøs (Slettet)

hjæælp


Brugbart svar (1)

Svar #9
26. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Neutronens hvilemasse er 1,0086649u , så på venstre side får man så

(1,0086649 + 235,04923)·u·c2 .

Det er vigtigt med den parentes.


Brugbart svar (1)

Svar #10
26. oktober 2012 af mathon

benyt ækvivalensen

                                 1 u ≡ 931,494 MeV

m(1n) =              1,008665 u
m(235U) =      235,043924 u

m(89Kr) =        88,917640 u
m(144Ba) =    143,922840 u

 

       |Δm| = (235,043924 u) - (88,917640 u) - (143,922840 u) - 2•(1,008665 u) = 0,186114 u

ækvivalerende
              Q = (0,186114 u) • (931,494 MeV/u) = 173,364 MeV = 1,73364·108 eV = 2,778·10-17 J


Svar #11
26. oktober 2012 af Skønnetøs (Slettet)

Er massetabet 0,186114 u ??

Svar #12
26. oktober 2012 af Skønnetøs (Slettet)

ps. hvorfor skal der ganges med 2 ?? |Δm| = (235,043924 u) - (88,917640 u) - (143,922840 u) - 2•(1,008665 u) = 0,186114 u


Brugbart svar (1)

Svar #13
26. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#12

Fordi der er 1 neutron på venstre side og 3 neutroner på højre side, dvs. netto 2 neutroner på højre side.


Svar #14
27. oktober 2012 af Skønnetøs (Slettet)

Hvordan finder man massetabet ?

Brugbart svar (1)

Svar #15
27. oktober 2012 af peter lind

se #6


Svar #16
27. oktober 2012 af Skønnetøs (Slettet)

Det forstår jeg ikke. Er det ikke det andersen11 har svaret på?

Brugbart svar (1)

Svar #17
27. oktober 2012 af peter lind

Mathon har også svaret på det i #10. jeg tog blot #6 fordi jeg kunne huske den


Svar #18
27. oktober 2012 af Skønnetøs (Slettet)

ja men jeg er lidt forvirret over hvad der er hvad.

Det første er masserne, 

Hvad er det her???   |Δm| = (235,043924 u) - (88,917640 u) - (143,922840 u) - 2•(1,008665 u) = 0,186114 u

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #19
27. oktober 2012 af mathon

              
                         massedefekten regnet positiv

                         E = |Δm| • c2


Svar #20
27. oktober 2012 af Skønnetøs (Slettet)

er det så massetabet?


Forrige 1 2 3 Næste

Der er 49 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.