Fysik

Nyttevirkning

27. oktober 2012 af henrikhenriksen1 (Slettet)

http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF12/Proever%20og%20eksamen/120607%202stx121_FYS_A.ashx

Hej alle!

Jeg sidder og arbejder på en opgave med nyttervirkning, jeg sidder desværre fast. Jeg er bekendt med formlen som skal bruges, men ved ikke hvilke værdier, jeg skal bruge....

Formlen er:

η=E_nytte/E_ialt *100%.

Opgaven som skal besvares er der henvist til (link), de er opgave  1- b (nissan leaf.)


Brugbart svar (2)

Svar #1
27. oktober 2012 af mathon

 

                              Eopladning = (50 kW) • (0,5 h) = 25 kWh

                              Enytte = 19 kWh

                              η = ((19 kWh) / (25 kWh))·100% =


Brugbart svar (2)

Svar #2
27. oktober 2012 af peter lind

Enytte = 19kWh

Eialt =  P*t hvor P er den modtagne effekt, t er tiden for opadningen


Svar #3
27. oktober 2012 af henrikhenriksen1 (Slettet)

Hey, jeg takker og bukker!

Øhmm kunne det tænkes at i ville hjælpe mig med opgave 2(skybrud)?

Generelt kender man den atmosfæriske tryk, og vandsøjlens tryk kan jeg finde.

Mit problem er om det er summen eller differesen af de to tryk som giver anledning til en kraft..?


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. oktober 2012 af peter lind

Det er alene kraften fra vandsøjlen, du skal have fat i. Atmosfæren trykker lige meget på begge sider af dækslet.


Svar #5
27. oktober 2012 af henrikhenriksen1 (Slettet)

hvordan kan den findes?


Brugbart svar (1)

Svar #6
27. oktober 2012 af peter lind

Tryk fra vandsøjle = ρ*g*h


Svar #7
27. oktober 2012 af henrikhenriksen1 (Slettet)

ehmm. rho=densitet, h er lig med højden af søjlen ? g er?


Brugbart svar (1)

Svar #8
27. oktober 2012 af peter lind

tyngdeaccelerationen


Svar #9
28. oktober 2012 af henrikhenriksen1 (Slettet)

Hej peter, først vil jeg bare igen takke dig at bruge din på at hjælpe mig/andre. Jeg har nu fundet trykket, men har ladet mig forvirre af følgende:

P =1000kg/m^3 •37m•9,82 m/s^2 =363340kPa.

jeg skal jo stadigvæk finde en kraft... og jeg har fundet trykket - føler der mangler et "sidste trin".

i opgaveformuleringen får jeg opgivet dækslets radius, føler jeg også bør indrage den, men det har jeg tydeligvis ikke gjort....

Håber du kan hjælpe!

 

tak på forhånd.

 


Brugbart svar (1)

Svar #10
28. oktober 2012 af peter lind

Kraft = tryk*areal

Da det er kraften på dækslet, du skal finde, er det arealet af dækslet, der indgår


Skriv et svar til: Nyttevirkning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.