Matematik

Funktion med forskrift

28. oktober 2012 af tottemusen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Spørgsmålet lyder:

Betragt funktionen med forskrift; F(x) = 2x+ 4x2-11x + 7

Bestem ligningen for tangen til grafen i punktet med koordinatsæt (-1,f(-1)) 

 

Hvordan får jeg løst denne opgave? Evt. med CAS program, hvis nogle kan hjælpe med det? 

 

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2012 af Kulka1 (Slettet)

Du har en stamfunktion til f. Differentier F og du får funktionen f. 


Svar #2
28. oktober 2012 af tottemusen (Slettet)

Det er da ikke svar nok, bare at differentiere? :-) 


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. oktober 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

Generelt

Tangenten til en graf for en funktion f i punktet (x0,f(x0)) er givet ved:

y =f(x0)+ f'(x0)(x-x0)    hvor x0 er  røringspunktet


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. oktober 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

#1 jeg er sikker på, at det skal være f (x) og ikke F(x) , da denne opgave har været her før.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Specifikt

f(x) = 2x3 + 4x2-11x + 7 har en tangent til grafen i punktet (-1,f(-1))

f '(x) = 6x2 + 8x - 11

Hældningen i punktet: f ' (-1) = 6•(-1)2 + 8•(-1) -11 = -13

y-værdien i punktet: f(-1) = 2•(-1)3 + 4•(-1)2-11•(-1) + 7 = 20

Tangentens ligning er givet ved: y = f(-1) + f '(-1)•(x - (-1))


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. oktober 2012 af Kulka1 (Slettet)

How would I know? :) Men det er dejligt, at der er så vågne og hjælpsomme folk, som endda vil påpege fejl og rette op på dem, når trådstarterne ikke engang kan finde ud af at spørge om hjælp ordentligt. 

#2 Jo det var det, hvis det du angav var den rigtige opgave, og du havde styr på teorien for differentialregning. Der er ikke krav på, at vi skal lave jeres opgaver, men hjælpe jer på vej. Men det ønskede svar har du jo fået i #4. 


Skriv et svar til: Funktion med forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.