Fysik

Fysikrapport

28. oktober 2012 af dansemusen1234 (Slettet)

Hej.
Jeg har en fysikrapport for, og skal læse noget i min fysikbog. Der står: Du undersøgte hvor meget 1 M saltsyre, der skulle bruges for at neutralisere en bestemt mængde 1 M natrium-hydroxid. Hvad betyder 1 M?? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. oktober 2012 af kapper1764 (Slettet)

1M = 1 Molær.

Det er en koncentration af et stof. 1 Mol pr. liter. 

Det betyder, at der er et cirka antal molekyler (jeg kan ikke lige huske, hvor mange), af stoffet, i fx en vandig opløsning.

Men antal mol er også underordnet i dette tilfælde..

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. december 2012 af LeonhardEuler

1 Molær = 6,023*10^23 Molekyler af den pågældende syre eller base i en 1 Liter. 

Molær (M) er tilsvarende til = Mol/Liter.


Skriv et svar til: Fysikrapport

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.