Matematik

∫(1/√(x^2+4)∙x dx

28. oktober 2012 af ???gæt (Slettet) - Niveau: A-niveau

nogen der kan integrere dette stykke?


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. oktober 2012 af mathon

    sæt
                u = x2+4   og dermed   (1/2)du = xdx

 

         ∫ (1/√(x2+4)·xdx =     ∫ (1/√(u)·(1/2)du = ∫ (1/(2√(u))du = √(u) + k = √(x2+4) + k

............

      da
               (√(u)) ' = 1/(2√(u)

      dvs
              √(u) = ∫1/(2√(u)) du


Skriv et svar til: ∫(1/√(x^2+4)∙x dx

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.