Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

omkostningsminimering (mikro b)

28. oktober 2012 af nstella (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

sidder med et spørgsmål under emnet omkostningsminimering for faget mikro.

 

jeg har at w1=100 w2=100

min c=100q1+100q2 under bibetingelse af q1^1/2q2^1/2=100

alle betingelser for lagrange er opfyldt og derfor benyttes TRS=mp1/mp2=w1/w2


så: 100/100 = TRS ==) 1=(½q^-½*q2^½) / ½q1^½*q2^-½=q2/q1

 

indsæt dette i bibetingelsen------) 100q1^½*q2^½=q1

mit problem er at jeg ikke ved hvordan jeg skal isolere/finde q1 og q2, i dette nemme eksempel kan man se at q1 og q2 giver 100, men hvordan skulle man reelt løse problemet, ex. hvis nu man har at w1=100 og w2=25 og skulle finde q1 og q2


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. oktober 2012 af okerne (Slettet)

Du har fra din optimalitetsbetingelse at

 

1=q2/q1  <=>  q2=q1

 

Deraf får du

 

100=q10.5x q10,5 = q1


Skriv et svar til: omkostningsminimering (mikro b)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.