Matematik

forskrifter og grafer

30. oktober 2012 af mmo1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

En repræsentant kan vælge mellem følgende aflønningsformer:

1)fast løn på 22.000 kr. pr. måned

2) 18.000 kr. + 10 %  af salget pr. måned

3) 25 % af salget pr. måned

 

lad x være salget i kr. pr. måned, og lad f(x), og g(x) og h(x) betegne månedslønnen efter de tre aflønningsformer. 

a) bestem forskrifterne for f, og g og h.

b) tegn graferne i samme koordinatsystem.

c) undersøg, under hvilke betingelser hver af de tre aflønningersformer er mest fordelagtig.

 

Håber i kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2012 af PeterValberg

hvis x er salget (i kr.)

1) f(x) = 22000

2) g(x) = 0,1x + 18000

3) h(x) = 0,25x

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
30. oktober 2012 af mmo1 (Slettet)

Hvordan kan man sætte de tal ind i et koordinatsystem? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2012 af PeterValberg

Du kan skrive dem direkte ind i et computerprogram som GeoGebra.

Vil du hellere lave det i hånden, så beregn to/tre punkter for hver funktion
(indsæt tre forskellige værdier for x og beregn de tilhørende y-værdier)
Plot punkterne i et koordinatsystem og tegn en ret linje gennem punkterne.
(det er lineære funktioner).

Bemærk at f(x) = 22000 vil give 22000 uanset værdien for x
det er altså en ret linje parallel med y-aksen.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: forskrifter og grafer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.