Matematik

Descartes normalmetode

31. oktober 2012 af LLLLLLLLLLLLLLLL - Niveau: A-niveau

Hej,

er der nogen, der kan forklare, hvordan hans metode fungerer?

Altså, jeg skal kunne definere normalen og beskrive, hvordan metoden fungerer i grove træk. Altså det med cirkler i P, hvor radius skrumpes  indtil der netop er ét skæringspunkt. På den måde, bliver linjen, der er tegnet på figuren i vedhæftningen, tangenten til cirklen med centrum i C og radius CP.

Nogen der evt. kan uddybe dette eller komme noget 'matematik' over det, så det ikke bare er ord?



Noter til vedhæftningen (tegningen):

C(x[0], y[0])

P(v, 0) dvs. |AP| = v

s = |PC|

M(x[0], 0), da M og C ligger på samme parallele linje med y-aksen. Dvs. |AM| = x[0]

|MP| = |AP| - |AM| and |AP| - |AM| = |v - x[0]|
.
MP kaldes subnormalen til kurven i C.

Vedhæftet fil: tusindtak.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

Desværre ved jeg ikke noget om det.


Svar #2
31. oktober 2012 af LLLLLLLLLLLLLLLL

Rettelse #0:

jeg skal kunne definere subnormalen og beskrive, hvordan metoden fungerer i grove træk.

 

Hjælp please :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er defineret i det dokument, som du henviser til i en besked. Stykket MP kaldes subnormalen.

Man vælger et punkt på x-aksen og betragter cirklen med centrum i dette punkt gennem C på kurven. Punktet P er det punkt, hvor cirklen netop har eet punkt fælles med kurven, og det fremkommer, når den deraf afledte 2.-gradsligning har en dobbeltrod og ikke to forskellige rødder.


Skriv et svar til: Descartes normalmetode

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.