Matematik

Integral

31. oktober 2012 af fedtmule6 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg håber der er en der kan hjælpe mig med denne opgave. Det er uden hjælpemidler. Jeg tror, at jeg skal substituere, men jeg er slet ikke sikker på det, og hvordan jeg gør det.

Opgaven lyder:

integralet af 5x^4e^x^5+1 fra 0-1

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2012 af Jerslev (Slettet)

#0: Prøv med u = x^5 => du/dx = 5x^4 => du = 5x^4 dx


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#0

Er opgaven skrevet korrekt? Er det

01 5x4·ex^5+1 dx ,

så at der i din formulering skulle være parentes omkring (x^5+1) ?

Benyt substitutionen t = x5+1 , dt = 5x4 dx .


Svar #3
31. oktober 2012 af fedtmule6 (Slettet)

Nej det er e^x^5+1, hvor det er e(x^5)+1, dvs at 1 ikke er opløftet sammen med 5, forstår du hvad jeg mener?


Svar #4
31. oktober 2012 af fedtmule6 (Slettet)

# 1 kan du hjælpe mig videre, jeg er bare utrolig dårlig til at substituere..


Skriv et svar til: Integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.