Matematik

(2d+1)2 - (1-2d)

31. oktober 2012 af blobbi (Slettet)

(2d+1)2 - (1-2d)

(2d+1)(2d+1) - (1-2d)(1-2d)
4d2+2d+2d+1-(1-2d-2d+4d2)
4d2+2d+2d+1-1+2d+2d-4d2
8d 

ser det rigtigt ud???? 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Der skal = mellem de enkelte linier.

Man har

(2d+1)2 - (1-2d)= (1+2d + 1-2d)·(1+2d - (1-2d))

                        = 2·4d

                        = 8d

så det ser rigtigt ud.


Svar #2
31. oktober 2012 af blobbi (Slettet)

1000 tak :-) 

jeg var bare i tvivl om resultatet var rigtigt :P


Skriv et svar til: (2d+1)2 - (1-2d)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.