Matematik

HJÆLP DET HASTER

31. oktober 2012 af lotteBrita (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har en matematik opgave som jeg ikke kan løse, hjælp

Bestem i hvert af nedenstående tilfælde ligningen for linien gennem A og B 

 

a) A(-4,-2) og B(6,-12) 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Bestem hældningskoefficienten a ud fra de to punkter, og benyt så det ene punkt til at bestemme konstanten b i forskriften

y = ax + b


Svar #2
31. oktober 2012 af lotteBrita (Slettet)

Men du den her formel

y2 - y?1 : x?2 - x


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jeg mener

      a = (y2 - y1) / (x2 - x1) ,

ja.


Svar #4
31. oktober 2012 af lotteBrita (Slettet)

er det så korrekt 

A(-4,-2) og B(6,-12)

(-12) - 6 / (-4) - (-2)  = 9 

y= 2x +b 

9= 2 * 6 + b

9= 12 + b 

-3 = b


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, det er helt forkert. Du skal tage forskellen mellem y-koordinaterne og dividere med forskellen mellem x-koordinaterne.

a = (-12 - (-2)) / (6 - (-4)) = ...


Svar #6
31. oktober 2012 af lotteBrita (Slettet)

det giver -1 

så skal jeg finde B... 

 Y=2x + b
-12=2 * 6 + b
-12= 12 + b
-24 = b 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #7
31. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, det er helt galt. Du havde jo nu fundet a til at være -1, så skal du da ikke bruge a = 2. Konstanten hedder b, ikke B.


Svar #8
31. oktober 2012 af lotteBrita (Slettet)

det er

Y = -1x + B

-12 = -6 + B

-6= B


Brugbart svar (1)

Svar #9
31. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Nej, det er

b = -6

B var et punkt i defineret i opgavens tekst.


Skriv et svar til: HJÆLP DET HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.