Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

produktions effektivisering

01. november 2012 af tazz0r (Slettet)

Svar #1
01. november 2012 af tazz0r (Slettet)

Har fået en opgave der hedder:

info:

virksomheden afsætter 9.600 enheder om året.

GROMK = 1000 + 0,04m

pris pr. enhed 2.500

M = 150.000 -40P

afsætningen 50.000 enheder

GROMS 3.750 - 0,05M

VE = 1000 + 0,02M

selve opgaven:

En virksomhed effektiviserer deres produktionsanlæg, således at det bliver muligt med samme antal ansatte at producere flere enheder.

investeringen i det nye produktionsanlæg forventes at betyde en reduktion i grænseomkostningerne, således at disse nu kan udtrykkes som:

GROMK = 1.050 + 0,02M

A: hvor meget bliver virksomhedens grænseomkostninger reduceret ved uændret afsætningen som følge af effektiviseringen? indtegn grænseomkostningsfunktionen før og efter effektiviseringen i et diagram

B: hvor meget stiger virksomhedens dækningsbidrag med efter effektiviseringen af produktionsanlægget?

er helt på bar bund... tak på forhånd

 


Svar #2
01. november 2012 af tazz0r (Slettet)

mangler kun hjælp til opgave B.. anyone?


Brugbart svar (2)

Svar #3
01. november 2012 af Niniel (Slettet)

Du skal finde ud af hvad der er af variable omkostninger. Altså hvad det koster at producere varen. Det fratrækkes omsætningen. Så det man leder efter er forskellen på hvad det koster at producere i forhold til hvad der kan sælges for. Alle tal er eks. moms og ved produktionsomkostninger tænkes kun de omkostninger som stiger som en direkete koncekvens af større salg. Altså ikke husleje, lønninger eller andet af den slags. 

Se evt her: https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1259123

En effektivisering vil alt andet lige sænke omkostningen ved at producere produktet, mens man nok ikke ofte vil se at prisen på varen falder tilsvarende. Altså bliver dækningsbidraget større. Du skal finde ud af hvor meget større.


Skriv et svar til: produktions effektivisering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.