Matematik

Finde konstanterne a og b

01. november 2012 af 1QAtion

Jeg har funktionen f(x)=ax3+b2

grafen har lok. ekstremum i A(2,2)

Jeg har prøvet at differentiere og indsætte førstekoordinatet, men jeg kan ikke få noget ud af det. Er der en som vil hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2012 af peter lind

Oplysningen giver f(2) = 2  og f'(2) = 0. Det giver 2 ligninger til bestemmelse af a og b


Svar #2
01. november 2012 af 1QAtion

Så kan det passe at:

f(2)=a*3*22+b*2*2 = 2 =>

12a+4b = 2 =>

6a = -2b =>

b = -3a

 

f´(2)=a*3*22+b*2*2 = 0 =>

12a+4b = 0 =>

12a +4*(-3*a) = 0 =>

16a-12 = 0

 

a=0,75

b=-3*0,75 = -2,25

 

Hvordan ved du hvilket tal, du skal sætte f(x) og f´(x) lig med?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2012 af peter lind

nej- f(2) = a*23+b2 = 2 med mindre du har skrevet din opgave forkert af


Svar #4
01. november 2012 af 1QAtion

Nå ja jeg tænker på at differentiere hele tiden... Men hvordan ved du, at f(2)=2 og f´(2)=0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. november 2012 af peter lind

grafen har lokalt ekstremum i(2,2) . Så må der jo gælde at (2,2) er et punkt på grafen, hvorfor f(2) = 2. Der gælder at hvis der er ekstrmum for x = x0 er f'(x0) =0


Svar #6
01. november 2012 af 1QAtion

Ah ok. Tak for hjælpen :) 


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#0

Skal funktionen ikke snarere være

f(x) = ax3 + bx2    ?

Det er i overensstemmelse med udregningerne i #2.

(det ændrer ikke på fremgangsmåden, der er forklaret ovenfor i #1).


Svar #8
01. november 2012 af 1QAtion

Jo, det var mig der skrev forkert :)


Skriv et svar til: Finde konstanterne a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.