Matematik

Bestem forskrift

01. november 2012 af xxx007xxx (Slettet) - Niveau: C-niveau

Om den eksponentielle udvikling f gælder, at f(0)=2 og f(3)=4.

Angiv fordoblingskonstanten og bestem en forskrift for f.

 

Fordoblingskonstanten har jeg fået til 3, ved formlen 

T2=x2-x1

 

Men hvordan bestemmer jeg en forskrift for f? 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man aflæser direkte fordoblingskonstanten til at være 3, da f(3) = 2·f(0) . Så er

f(x) = f(0) · 2x/3


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2012 af mathon

 

                                    f(x) = 2·2x/X2

                                    f(x) = 2·(21/X2)x

                                    f(x) = 2·(21/3)x


                                    f(x) = 2·1,25992x


Svar #3
01. november 2012 af xxx007xxx (Slettet)

#1 Vil du forklare hvorfor du gør som du gør, jeg er ikke helt med ?

Gør du brug af f(x)=b*a^x


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du kan se udledningen i mathons svar i #2

Fordoblingskonstanten X2 opfylder, at

f(x + X2) = 2·f(x) , dvs

b·ax+X2 = 2·b·ax , eller

aX2 = 2 , og dermed

log(a) = log(2) / X2 , eller

a = 21/X2 .

Der gælder altså

f(x) = b · (21/X2)x = b · 2x/X2 = f(0) · 2x/3 ,

da X2 = 3 , og b = f(0) .

 


Skriv et svar til: Bestem forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.