Fysik

Citronbatteri!!!

01. november 2012 af Wihi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan forklare kort, hvordan et citronbatteri fungerer ???

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. november 2012 af Andersen11 (Slettet)


Svar #2
01. november 2012 af Wihi (Slettet)

okay.. Er det fint at jeg skriver: 

Når kobberpladen stikkes ned i citronen frigives der Cu2+-ioner og vi har en pluspol, og når vi stikker Zinkpladen, frigives der Zn2+-ioner i minuspolen.

Har jeg forstået det rigtig.. kan jeg tilføje mere?? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du bør læse forklaringen i linket

http://en.wikipedia.org/wiki/Lemon_battery#Chemical_reactions

før du begynder at skrive for meget.

Ifølge din forklaring frigives der positivt ladede ioner ved din pluspol, og positivt ladede ioner ved din minuspol. Hvordan adskiller de to poler sig så fra hinanden, rent elektrisk?


Svar #4
01. november 2012 af Wihi (Slettet)

?? Altså elektronerne løber fra det ene metal til det andet, derfor kommer der til at løbe strøm igennem. 


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. november 2012 af hesch (Slettet)

Du skal google spændingsrækken og finde forskellen i spænding mellem Cu og Zn.

Om deres spænding har samme fortegn eller ej, er ligegyldigt, det er forskellen, der tæller.

Jeg finder:  Cu = 0,34V,  Zn = -0,76V, altså en spændingsforskel = 1,10V, med Cu som anode.

Kilde:  http://www.denstoredanske.dk/It,_teknik_og_naturvidenskab/Kemi/Elektrokemi/spændingsrækken


Skriv et svar til: Citronbatteri!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.