Matematik

Pythagoras..

01. november 2012 af STX2010 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En retvinkel tretkant (90o) har en lodret katete på 5 cm, og hypotenuse linjen på 6 cm. 

Spørgsmålet lyder: bestem vinklen mellem den vandrette katete og hypotenusen..

 

(Håber du kan forstille dig billedet i hovedet, havde ikke mulighed for at sætte trekantens skitse herind)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt Pythagoras, som din egen overskrift jo selv lægger op til. Man kender c = 6 og a = 5 i Pythagoras

a2 + b2 = c2

Beregn nu b .


Svar #2
01. november 2012 af STX2010 (Slettet)

Sorry, var kommet til at skrive en lille fejl.. Den er er rettet nu


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så er det ikke længere Pythagoras, der skal benyttes. Benyt i stedet udtrykket for sinus til en vinkel i en retvinklet trekant.


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2012 af hesch (Slettet)

Sådan som jeg læser det, er det en vinkel, der skal bestemmes.

Denne bliver arctan( 5/6 ).


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. november 2012 af SuneChr

# 0

I planen har/giver lodret og vandret ingen mening, med mindre der er et sæt orienteringsakser at relatere til. Men spørgsmålet er naturligvis forstået.

hypotenuse linje, linje behøves ikke at tilføjes.

at forstille sig  og at forestille sig, er ikke det samme.


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er en vinkel, der skal bestemmes, men dit udtryk er ikke korrekt. Man kender hypotenusen og den ene katete.

Den søgte vinkel v findes da af

sin(v) = 5/6 ⇒ v = sin-1(5/6)


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. november 2012 af hellerup2900 (Slettet)

Sinus tlil vinklen .. dvs 5/6 --> v = sin til -1 af de (5/6)


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

... som anført i #6 i stedet for din hjemmestrikkede notation.


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. november 2012 af hesch (Slettet)

#6:  Jeg får en fornemmelse af, at STX2010 redigerer  #0 i en frekvens, der er større end svarfrekvensen.

Da jeg svarede i #4, var mål på lodret og vandret katete opgivet, og da du svarede i  #1, har der ikke stået vinkel i  #0.

 


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Da jeg svarede i #1, var der givet hypotenusen og den lodrette katete, og der blev spurgt efter den vandrette katete. Dernæst blev spørgsmålet, og kun spørgsmålet, ændret til spørgsmålet om vinklen, og det resulterede så i mit svar i #3.


Brugbart svar (0)

Svar #11
01. november 2012 af hesch (Slettet)

#10:  Jo, men se  #5. Her tales der også om "vandret".  Så der er formodentligt flere redigeringer under forløbet, med frekvensen ( anslået ) 1/60 Hz.

PS: Glem det, jeg kan ikke følge med.   :)


Brugbart svar (0)

Svar #12
01. november 2012 af SuneChr

# 11

Jeg pointerede blot i # 5 , at det er indforstået, når man siger lodret og vandret uden at have noget at relatere til. Man kunne jo komme til at dreje papiret 90o med den retvinklede trekant på.


Brugbart svar (0)

Svar #13
01. november 2012 af hesch (Slettet)

#12:  Det er forstået.  Der findes jo ingen regler for det rene rod.


Skriv et svar til: Pythagoras..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.