Matematik

Andengradspolynomier

01. november 2012 af Hijsa - Niveau: B-niveau

Hejsa :)

Min opgave:

Angiv en forskrift for det andengradspolynomium, hvis graf går gennem de angivne punkter:

(-3,0),(1,0) og (0,-6)

Jeg har faktisk ingen anelse om hvordan jeg skal gribe det an.

Jeg ved at facit er f(x)=2x2+4x-6.

Håber i kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Polynomiet har de to rødder x = -3 og x = 1 , og det skærer y-aksen i punktet (0,-6). det har derfor forskriften

f(x) = a·(x-(-3))·(x-1) .

Benyt punktet (0,-6) til at bestemme a:

-6 = a·(0-(-3))·(0-1) , dvs

-6 = a·3·(-1)


Svar #2
01. november 2012 af Hijsa

Tusind tak, har regnet på det som du sagde og fandt frem til det. Har nemlig også haft om det før en lille smule, så det skulle bare lige frem :)

Tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Andengradspolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.