Matematik

Spørgsmål til eksponentialfunktion & logaritme

02. november 2012 af ilovetumblr (Slettet) - Niveau: C-niveau

 

Hej!

Jeg har nogle problemer med nogle matematik opgave omkring eksponential og logaritme.

Er der nogen her som ved hvordan hvordan man udregner disse opgaver?

Opgave A:

f (x) = 5 x^3,4

g (x) = 2 x^0,7

h (x) = 3 x^-3

Hvis man laver en graf af disse punkter, hvordan kan man forklarer punkterne ud fra en grafen?

Hvorfor ser disse funktioner ud som de gør?

 

Opgave B:

 

Hvordan opskriver man en funktion med procentuel vækst på 4% med en start værdi på 100 og skitser funktionen bagefter?

Hvordan skitser man i samme figur, en funktion der har en vækst på 4,5% med en start værdi på 100?

Bagefter skal man skitse i samme figur en eksponentialfunktion der har forskriften f (x) = 100 0,9^x

Hvordan regner man alle funktionerne ud til hvornår de når 300?

 

Opgave 3

Hvordan isoler man x i følgende opgaver?

1) x-5   = 3x - 32

    x

 

2) 2x - 10 = 6x + 8

                    5

 

Håber at der er nogen, som kan hjælpe mig!

 

Tak for hjælpen på forhånd og god weekend! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2012 af mette48 (Slettet)

Det var da en ordentlig mundfuld, hvad har du selv gjort for at løse noget af opgaverne?

A) hvad er der spurgt om i opgaven?

B) du skal bruge renteformelen. Slå den selv  op i din formelsamling eller din lærerbog.

3) hvad betyder det x og det 5 tal, der stør under opgaverne?

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2012 af Krabasken (Slettet)

Opg. A:
Ingen af funktionerne er exp.-funktioner - de er alle potensfunktioner

Opg. B:
Renteformlen:  Kn = K0 * (1+r)n

Opg. #3
Saml leddene med x på venstre side og regn


Skriv et svar til: Spørgsmål til eksponentialfunktion & logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.