Matematik

Cirklens ligning..

03. november 2012 af xxamandabertelsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har en opgave der lyder således: I et koordinatsystem er en cirkel bestemt ved, at den har centrum i punktet C(2,1), og at punktet P(5,-3) ligger på cirklen. Endvidere er der givet en linje l med parameterfremstillingen (((x)/(y)))= (((9)/(0))+t*((-8)/(-6))). Undersøg, om l er en tangent til cirklen i punktet P.

 

Jeg ved at Hvis linjen l er en tangent til cirklen, så må det gælde to ting: at vektor CP står vinkelret på tangentlinjen og at punktet P ligger på tangentlinjen.

 

For at finde ud af om punktet ligger på cirklen skal jeg bruge cirklens ligning..

Men hvordan finder jeg så cirklens ligning??


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2012 af mathon

    radius, r, beregnes som
    punktafstanden mellem
    C(2,1) og  P(5,-3)


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2012 af mathon

 

          cirklen
                             c:         (x-2)2 + (y-1)2 = r2


          linjen
                             l:         3x - 4y - 27 = 0

hvis
         l er tangent
er
         dist(l,C(2,1)) = r


Svar #3
04. november 2012 af xxamandabertelsen (Slettet)

når jeg skriver dist(l,C(2,1)) på min lommeregner regner den ikk noget ud.. ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. november 2012 af mathon

  
                       ...har du beregnet radius i cirklen?


Skriv et svar til: Cirklens ligning..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.