Kemi

Kemi haster

04. november 2012 af studiee (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej. Er der nogen der kan hjælpe mig med disse opgaver?

Tak på forhånd.

 

Opgave 1

Brug VSEPR-modellen til at forudsige bindingsvinkler og geometri for følgende molekyler og ioner:

a) NO3

b) N2O

c) HCN

d) I3

e) IO3

 

Opgave 2

Optegn Lewisstrukturer (inkl. lone pairs og formelle ladninger), der opfylder oktetreglen, for følgende molekyler (sumformlen er opgivet i parentes som hjælp).

methan (CH4)
methanamin (CH5N)
nitromethan (CH3NO2)
acetonitril (C2H3N)

 

Opgave 3

Tert-butylchlorid reagerer med vand og danner tert-butylalkohol i en reaktion med 1. ordens kinetik.

C4H9Cl + H2O → C4H9OH + HCl

Der måles følgende datasæt for reaktionen:

t / s:                 [C4H9Cl] / M :

0,0                  0,1000

50,0                0,0905

100,0              0,0820

200,0              0,0671

300,0              0,0549

500,0              0,0368

800,0              0,0200

1) Skitsér et plot, der viser, at reaktionen forløber med 1. ordens kinetik. Ved en skitse forstås et plot, hvor det tydeligt er markeret, hvad der afbildes mod hvad, hvor der er aksetitler på akserne, og hvor det er vist, hvordan den resulterende kurve ser ud.

2) Opskriv hastighedsudtrykket og beregn hastighedskonstanten (husk enhed).


3) Hvor lang tid vil der gå, inden der er under 1% tilbage af den oprindelige mængde C4H9Cl?


Brugbart svar (2)

Svar #1
04. november 2012 af Lillozz (Slettet)

Jeg vil også gerne have hjælp til opgave 2 og 3.


Brugbart svar (2)

Svar #2
04. november 2012 af mathon

opgave 3

t / s

[C4H9Cl]

-Δ[C4H9Cl]/t/[C4H9Cl] / s-1

0,0

0,1000

 

50,0

0,0905

0,0019

100,0

0,0820

0,0019

200,0

0,0671

0,0018

300,0

0,0549

0,0018

500,0

0,0368

0,0016

800,0

0,0200

0,0015

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. november 2012 af Lalaaa (Slettet)

Hej :) . Jeg har også problemer, har i fundet ud af opgave 2?


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. november 2012 af Lillozz (Slettet)

Opgave 2 skal laves i Exel


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. november 2012 af Lalaaa (Slettet)

Hvordan kan man lave den i excel ?


Brugbart svar (1)

Svar #6
11. november 2012 af mathon

regressionskurvens
ligning
                              y = 0,100212·0,997991x

                              0,01·0,100212 = 0,1002120,997991x

                              0,01 = 0,997991x

                              ln(0,01) = ln(0,997991)·x

                              x = ln(0,01) / ln(0,997991)

                   


Brugbart svar (1)

Svar #7
13. november 2013 af 1113 (Slettet)

Jeg forstår ikke hvordan du har løst opgave 3 Mathon.
altså til at starte med har du beregnet alle punkterne til grafen? men hvordan kan jeg bruge disse til at bestemme et hastighedsudtryk og en hastighedskonstant?


Skriv et svar til: Kemi haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.