Fysik

Transformerligning

04. november 2012 af GalaxyTown (Slettet)

Jeg sidder med en opgave, som handler om transformerligningen. Jeg kan ikke helt finde ud af den, men jeg ved, at svaret er 4,5 ampere. Jeg vil også meget gerne have det forklaret, altså: hvordan jeg regner det ud med transformerligningen. Opgaven lyder således:

230 V på primærsiden
600 vindinger på primærspolen
6 vindinger på sekundærspolen

Transformerligning: U x  lp  =  Us  x  ls

Hvad bliver primærstrømmen i det første lærerforsøg?


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. november 2012 af hesch (Slettet)

4,5A. Hvad ? Primær eller sekundær ?

Ad: Hvad bliver primærstrømmen i det første lærerforsøg? Hvad mener du med det ?

Skriv hele opgaven.


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. november 2012 af mathon

Transformerligningen
                                                  U
  lp  =  Us    ls   
på formen
                                                  lp = (Us / Up) •  ls

                                                  lp = (Ns / Np) •  ls

specifikt
                                                  lp = (6 / 600) •  ls

                                                  lp = (1 / 100) •  ls

hvis
                           ls = 450 A
er
                                                  lp = (1 / 100) •  (450 A) = 4,5 A

 

.........................

et lærerforsøg er et forsøg, som kun læreren - af sikkerhedsmæssige grunde - må foretage
                        


Skriv et svar til: Transformerligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.