Matematik

planens ligning

04. november 2012 af MrEr (Slettet) - Niveau: A-niveau

en glasbygning er indsat i et koordinatsystem. Den har hjørnerne; O, A,B,T 

T= 0,0,5

A= 4,5,0

B= ,0,7,0

 

Bestem en ligning for den plan alfa, der indeholder sidefladen ABT.

 

Jeg har indtil videre fundet 2 normalvektore TA og AB. Ved dog ikke hvad jeg gør herfra. Spørgsmålet har været oppe før ja, men der har de primært søgt hjælp til b, i denne opgave. 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt to vektorer i planen, for eksempel TA og TB til at bestemme en normalvektor n til planen, for eksempel

n = TA × TB

Benyt så punktet T som punkt i planen og bestem planens ligning.

Vektorerne TA og TB er ikke normalvektorer til planen, men deres krydsprodukt er en normalvektor til planen.


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. november 2012 af peter lind

TA og TB er vektorer, der ligger i planen og altså ikke normalvektorer. En normalvektor kan findes som n = AB×TA.

Hvis x er et vikårligt punkt i planen, x0 er et kendt punkt i planen gælder (x-x0)=0


Skriv et svar til: planens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.