Matematik

definitionsmængde

05. november 2012 af matematiklytter (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan griber jeg denne opgave an? 

f(x) = √-3x^2 + 8x - 2

Bestem definitionsmængden til f.

 

På forhånd tak :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. november 2012 af SuneChr

Alt, under rodtegnet, skal være ≥ 0


Svar #2
05. november 2012 af matematiklytter (Slettet)

Ja, det er jeg godt klar over, men hvordan skal jeg gribe den an? Kan jeg egentlig regne den ud i TI-InterActive?


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. november 2012 af SuneChr

Jeg læser    (- 3x2 + 8x - 2)    som står under rodtegnet.

Undersøg, for 0-punkter. Udtrykket er positivt for x liggende imellem 0-punkterne, da koefficienten til x2 er negativ.

 


Svar #4
05. november 2012 af matematiklytter (Slettet)

Er dette ikke korrekt så? ;-)

Vedhæftet fil:Dok1.docx

Brugbart svar (1)

Svar #5
05. november 2012 af SuneChr

Sammenlign med udregningen pr. håndkraft:

Nul-punkter:

x = (4 + √10)/3       eller         x = (4 - √10)/3    


Svar #6
05. november 2012 af matematiklytter (Slettet)

Jamen, det giver de samme resultater, som jeg fik før :-)!

 


Brugbart svar (1)

Svar #7
05. november 2012 af SuneChr

Definitionsmængden for f er da    {x | (4 - √10)/3  ≤  x  ≤  (4 + √10)/3 }   


Skriv et svar til: definitionsmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.