Matematik
polynomier...hjælp!!!
29. september 2003 af
Alica (Slettet)
To polynomier p og q er givet ved
p(x)=(x^2)+x-2 og
q(x)=(x^4)-(5x^3)-(3x^2)+17x-10
Det oplyses, at rødderne i p også er rødder i q.
løs ligningen:
(x^4)-(5x^^3)-(3x^2)+17x-10=0
ved beregning.
Hvad går denne opgave egentlig ud på??? hvad ska jeg bruge p(x) og
q(x) ???
p(x)=(x^2)+x-2 og
q(x)=(x^4)-(5x^3)-(3x^2)+17x-10
Det oplyses, at rødderne i p også er rødder i q.
løs ligningen:
(x^4)-(5x^^3)-(3x^2)+17x-10=0
ved beregning.
Hvad går denne opgave egentlig ud på??? hvad ska jeg bruge p(x) og
q(x) ???
Svar #1
29. september 2003 af Jens (Slettet)
Du finder først rødderne i p(x) ved alm. 2.gradsligningsløsning.
Derefter kan du dividere q(x) med først den ene rod og derefter den anden.
Så får du et andengradspolynomium - find rødderne i dét og så har du alle løsningerne til q(x.)
Derefter kan du dividere q(x) med først den ene rod og derefter den anden.
Så får du et andengradspolynomium - find rødderne i dét og så har du alle løsningerne til q(x.)
Svar #2
29. september 2003 af Jens (Slettet)
Du kan selvfølgelig også bare dividere q(x) med p(x) og ordne det hele på en gang...
Skriv et svar til: polynomier...hjælp!!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
