Matematik

Integralregning

06. november 2012 af SupermandxD (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg er i gang med en opgave, hvor jeg har to funktioner. Jeg skal ud fra disse to funktioner bestemme en punktmængde. Men jeg har det problem at jeg ingen grænser har. SÅ jeg har prøvet at sætte de to funktioner lig hinanden og isolere x, men jeg får kun et punkt. Hvad gør jeg?

 

Mange tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2012 af Jerslev (Slettet)

#0: Du skal nok være noget mere konkret og give os de oplysninger, du har i opgaven.


Svar #2
06. november 2012 af SupermandxD (Slettet)

f(x)=4*√x-1

og

g(x)=(-1/5)x^2+2x+3

De to funktioner afgrænser en punktmængde M. De bruges som model for fremstillign af en træskål, som dannes idet punktmængden M drejes 360grader omkring x-aksen.

jeg skal bestemme skålen rumfang.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2012 af Jerslev (Slettet)

#0: Har du prøvet at tegne dem?


Svar #4
06. november 2012 af SupermandxD (Slettet)

ja


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. november 2012 af mathon

du mener vel

     De to funktioner afgrænser i 1. kvadrant en punktmængde M.
     De bruges som model for fremstilling af en træskål,
     som dannes idet punktmængden M drejes 360
º omkring x-aksen.


     f(x) og g(x) skæres i (5,8)

     bemærk
                        g(x)≥f(x)  for x∈[0;5]


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. november 2012 af mathon

 

                                     Vskål = π·05(g(x))2dx  -  π·15(f(x))2dx


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.