Fysik

alfa-henfald?

06. november 2012 af LeylaDogan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen :)

Jeg sidder med en fysik opgave, som jeg ikke rigitg kan finde ud af. Håber I kan hjælpe mig

Opgaven lyder sådan: Kvanefjeldet ved Narssaq i Grøndlad indeholder urabmalm. Naturligt forekommende uran består af 99,3% U-238 og U-235. Begge isotoper er a-aktive. Opskriv reaktionsskemaerne for det radioaktive henfald af disse isotoper.


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Beregn, hvad der bliver tilbage, når man fjerner en 42He-kerne (α-partikel) fra hver af de to urankerner.


Svar #2
06. november 2012 af LeylaDogan (Slettet)

Hvordan gør man det?


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man opstiller reaktionen

23892U --> xyNN + 42He

hvor man bestemmer x og y og slår op i sit periodiske system for at identificere grundstof nr y.

TIlsvarende for 23592U


Svar #4
07. november 2012 af LeylaDogan (Slettet)

Jeg forstår det ikke

Brugbart svar (1)

Svar #5
07. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

I #3 får man så ligningerne

238 = x + 4

92 = y + 2

hvoraf man bestemmer x og y.


Svar #6
08. november 2012 af LeylaDogan (Slettet)

Jeg har alstå ikke forstået det


Svar #7
08. november 2012 af LeylaDogan (Slettet)

Mener du det her?

238-4=x

234=x

92-2=y

90=y

23490U

 

235-4=x

231=x

92-2=y

90=y

23190U


Brugbart svar (1)

Svar #8
08. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, det er noget i den retning. y betegner protontallet i henfaldskernen. Men grundstof nr 90 er jo ikke Uran.


Svar #9
09. november 2012 af LeylaDogan (Slettet)

Hvad skal jeg så gøre?


Brugbart svar (1)

Svar #10
09. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Slå op i Det Periodiske System og find ud af, hvad man kalder grundstof 90.


Svar #11
09. november 2012 af LeylaDogan (Slettet)

grundstof 90 er Th, Thorium


Svar #12
09. november 2012 af LeylaDogan (Slettet)

Hbvordan skal jeg forklare det til klassen?


Brugbart svar (1)

Svar #13
09. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#11

Ja, det er korrekt. Benyt så det til at skrive reaktionerne.


Svar #14
10. november 2012 af LeylaDogan (Slettet)

skal man så trække He fra, er det det du mener?


Brugbart svar (1)

Svar #15
10. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#14

Urankernen spaltes ved alfa-henfaldet i en Thoriumkerne og en Heliumkerne.


Skriv et svar til: alfa-henfald?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.