Matematik

ln(x/2) + ln(x-2) = 2ln(2)

07. november 2012 af Basseluft (Slettet) - Niveau: B-niveau

ln(x/2) + ln(x-2) = 2ln(2)
Nogle der kan hjælpe mig igang med denne?

(ln(x)-ln(2))+ln(x-2)=2ln(2)

Hvad så nu?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2012 af mathon

 

                    ln(x/2) + ln(x-2) = 2ln(2)

                    ln((x/2)·(x-2)) = ln(22)                             da    ln(a) + ln(b) = ln(a·b)

                    (x/2)·(x-2) = 4

                    x·(x-2) = 8

                    x2 - 2x - 8 = 0 .............


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2012 af PeterValberg

Det må være en ligning, hvor du skal bestemme x (husk x >2)

ln(x/2) + ln(x-2) = 2ln(2)
ln((x(x-2))/2) = 2ln(2)
eln((x(x-2))/2) = e2ln(2)
x(x-2)/2 = (eln(2))2
x(x-2)/2 = 22
x2 -2x - 8 = 0

løs denne andengradsligning og husk at x > 2
 

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2012 af mathon

#1


 

                    ln(x/2) + ln(x-2) = 2ln(2)         x>2

                    ln((x/2)·(x-2)) = ln(22)                             da    ln(a) + ln(b) = ln(a·b)

                    (x/2)·(x-2) = 4

                    x·(x-2) = 8

                    x2 - 2x - 8 = 0   og   x>2


Svar #4
07. november 2012 af Basseluft (Slettet)

Hedder den ikke      x2/2 - x - 4 = 0 og hvor a =1/2 b = -1; c = -4 ?

Og så (-1)-4*1/2'(-4) = 9

og så x = 1 + √9 / 1 = 4

og så x = 1 - √9 / 1 = -2


Svar #5
07. november 2012 af Basseluft (Slettet)

Er det forket det jeg skrev? :D


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. november 2012 af nielsenHTX

#4 er ikke korrekt.

a=1 , b=-2 og c=-8 prøv igen.


Svar #7
07. november 2012 af Basseluft (Slettet)

Ja men da ikke hvis x2/2 - x - 4 = 0 kan ikke se hvor i får 8 fra? :D


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. november 2012 af mette48 (Slettet)

#6

Det skulle da gerne give samme resultat, når alle led i en ligning deles med 2

x2 - 2x - 8 = 0   og   x>2

x =[-(-2)±√((-2)2-4*1*(-8))]/[2*1] =

[2±√36]/2 =

[2+6]/2=4  v  [2-6]/2 = -2 husk x>2

½x2-1x-4=0 og x>2 ses i #4 og giver selvfølgelig det samme resultatr

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. november 2012 af nielsenHTX

#8 jeg læste kun første linje

"Hedder den ikke      x2/2 - x - 4 = 0 og hvor a =1/2 b = -12 ; c = -4 ?"

hvor det så tilfældigvis også holder for den forkerte b-værdi. så jeg glemte at tjekke resultatet, som rigtigt påpeget er korrekt.

 


Skriv et svar til: ln(x/2) + ln(x-2) = 2ln(2)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.