Matematik

hval dykdybde

07. november 2012 af ebae (Slettet) - Niveau: B-niveau

y = 2,4657*ln(x)-6,2434

y = dykvarighed målt i min.
x = dykkedybden målt i m.

a) varigheden af et dyk på 300 har jeg regnet til 7,8 min. 

b ) bestem dykkedybden for en hval, hvis dyk har en varighed på 8 min ? 
her går det galt for det jeg får kan ikke passe

jeg ved at jeg skal indsætte 8 på y's plads.

8 = 2.4657 * x - 6.2434

8 + 6.2434 = 2.4657 * x

(8+6,2434)/2,4657 = x

dvs. at x=5,7766, men det passer jo ik


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

b) Man skal løse ligningen

8 = 2,4657*ln(x) -6,2434 ,

dvs

ln(x) = (8 + 6,2434) / 2,4657

Tag nu ex på hver side.


Svar #2
07. november 2012 af ebae (Slettet)

det er jo rigtig, mange tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2012 af Kulka1 (Slettet)

hvorfor skriver du kun x fremfor ln(x)? Du skriver you, at sammenhængen er:

y=2,4657*ln(x)-6,2434

løs y=8 mht. x på et CAS-værktøj. Jeg får det til omkring 323.


Skriv et svar til: hval dykdybde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.