Fysik

Spændingsforskel.

07. november 2012 af kapper1764 (Slettet)

Halløj :-)

Er der nogen, der kan fortælle mig, hvad en spændingsforskel er.. ? 

 

Takker på forhånd :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. november 2012 af hesch (Slettet)

Det er ikke så svært:

Hvis du har to gryder med vand, hvor vandet i den en gryde er 20 grader varmt, og i den anden 47 grader varmt, så er temperaturforskellen 47-20 grader = 27 grader..

Hvis du har en modstand på 4,7 ohm, hvorigennem der løber 1A, siger ohms lov, at spændingsfaldet over modstanden vil være:  ΔU = R * I = 4,7ohm * 1A = 4,7V, ligegyldigt hvor i kredsløbet modstanden er placeret.

Hvis du har et batteri, der yder 1,5V, vil spændingsforskellen mellem batteriets anode og katode være 1,5V, ligegyldigt hvor i kredsløbet batteriet er placeret.


Skriv et svar til: Spændingsforskel.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.