Matematik

log(2-3x)=lne^3

07. november 2012 af ebae (Slettet) - Niveau: B-niveau

kan det passe? eller er det ik en fejl, ford det forvirrer mig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Drejer det sig om at løse ligningen?


Svar #2
07. november 2012 af ebae (Slettet)

ja, men kan man både have log og ln i en ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#

Ja, selvfølgelig kan man da det. Men du kan forenkle ln(e3) lidt.


Svar #4
07. november 2012 af ebae (Slettet)

er e^3 = 20,09 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er en tilnærmet værdi for e3. Men du bør, uden brug af lommeregner, kunne se, hvad ln(e3) er lig med.


Svar #6
07. november 2012 af ebae (Slettet)

hvordan gør man det?


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Man bør vide, at ln(x) og ex er hinandens omvendte funktioner. Derfor er ln(ex) = x .


Svar #8
07. november 2012 af ebae (Slettet)

ja, men er det så 2-3x


Svar #9
07. november 2012 af ebae (Slettet)

altså e^3 = 2-3x  ??


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Nej, din ligning er

log(2-3x) = ln(e3) = ... , så

2 - 3x = 10^(ln(e3)) = ....

Med det ovenstående ville jeg have dig til at indse, at ln(e3) = 3 , hvorfor ligningen er

log(2-3x) = 3 , dvs

2-3x = 103 = 1000 .

Løs nu denne ligning.


Svar #11
07. november 2012 af ebae (Slettet)

er det så

 

2-3x=1000
-3x=1000-2
x = (1000-2)/(-3)


Brugbart svar (0)

Svar #12
07. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#11

Ja. Reducer det.


Svar #13
07. november 2012 af ebae (Slettet)

men det giver jo -332,66 ?


Brugbart svar (0)

Svar #14
07. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#13

Nej, det giver -998/3 = -3322/3  for at være eksakt. Er det et problem?


Svar #15
07. november 2012 af ebae (Slettet)

nårh ok, godt nok. Mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: log(2-3x)=lne^3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.